Skip to main content

Prezervatifle ereksiyon sorunlarının üstesinden gelmek - Kauçuğa rağmen sert performans

Prezervatif kullanırken ereksiyon sorunları yaygındır ve çeşitli nedenleri olabilir. Crosby ve arkadaşları tarafından 2013 yılında yapılan bir araştırmaya göre, erkeklerin %25'i prezervatif takarken ereksiyon sorunu yaşadıklarını belirtmiştir. Ancak bunun mutlaka erektil disfonksiyonla ilgili olması gerekmez. Psikolojik faktörler genellikle bir rol oynamaktadır.

Prezervatif kullanımı stresi ve performans gösterme baskısını tetikleyebilir. "Umarım bu sefer işe yarar" veya "Geçen sefer yanlış gitti" gibi düşünceler, ereksiyonu daha zor hale getiren gergin bir durum yaratır. Utanç veya penisin prezervatif veya partner için çok küçük olabileceği korkusu da ereksiyon sorunlarını şiddetlendirebilir.

Bununla birlikte, tamamen fiziksel nedenler de vardır: Sıkı oturan bir prezervatif takmak penise baskı uygular ve kan akışının bozulmasına neden olabilir. Bu da özellikle tam oturmayan prezervatiflerde ereksiyon sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle doğru prezervatif boyutu da kaygısız ve güvenli seks için çok önemlidir.

Prezervatifle istikrarlı bir ereksiyon için ipuçları

1. prezervatif boyutuna dikkat edin

Çok sıkı veya çok geniş bir prezervatif ereksiyonu engelleyebilir. Doğru prezervatif boyutuna dikkat edin, bu sadece hissi ve eğlenceyi artırmakla kalmaz, aynı zamanda daha fazla güvenlik sağlar, çünkü örneğin doğru prezervatif kolayca kaymaz.

Prezervatif boyutunu şimdi belirleyin

2. heyecanı azaltmak

Prezervatif kullanımında rahat ve sakin bir yaklaşım benimsemeye çalışın. Performansla ilgili düşüncelerden kaçının ve bunun yerine o ana ve erotik havaya konsantre olun.

3. Penis halkası kullanın

Örneğin yumuşak silikondan yapılmış penis halkaları, kan reflüsünü azaltarak ereksiyonu stabilize etmeye yardımcı olabilir. Ancak, dikkatli bir şekilde ve sadece kısa süreler için kullanılmalıdır.

4. Uyarıcı kayganlaştırıcılar

L-arginin veya mentol gibi hafif ereksiyon artırıcı veya uyarıcı bileşenler içeren kayganlaştırıcılar bazı durumlarda faydalı olabilir. Herhangi bir uyumsuzluk olmadığından ve jelin prezervatifle kullanım için onaylandığından emin olun. Etkili olabilmesi için jelin mantıksal olarak kondoma, yani kondom takılmadan önce penise uygulanması gerekir.

5 Yeterli uyarılma

Uyarılma ve uyarılma için yeterli zaman ayırın. Stresi ve dikkat dağıtıcı düşünceleri bırakın, derin nefes alın ve zevkinize konsantre olun. Ayrıca MISTER SIZE takviyemiz gibi birkaç diyet takviyesinin yardımıyla libidonuzu ve gücünüzü artırabilirsiniz.

Gücünüzü nasıl artıracağınıza dair daha fazla ipucu

6. Mola verin

Aralarda kısa molalar verin ve pozisyonları veya aktiviteleri değiştirin. Kısa kesintiler üzerinizdeki baskıyı azaltabilir.

7. Doğru kullanım

Ereksiyon halindeyken prezervatifi penisinizin üzerine çekin. Yanlış kullanım ereksiyonunuzu bozabilir.

Prezervatifi doğru şekilde takın

8. Kadın da yeterli neme sahip olmalıdır

Penetrasyon sırasında prezervatif yeterince kaymazsa, ereksiyon da çökebilir. Örneğin partneriniz vajinal kuruluktan muzdaripse, cinsel ilişki sadece onun için rahatsız edici olmakla kalmayabilir, aynı zamanda kendi dengesini de etkileyebilir. Gresler, yağlar ve kremler prezervatife zarar verebilir, bu nedenle lütfen bunları yardımcı olarak veya kişisel kayganlaştırıcıların yerine kullanmayın. Bu nedenle, sadece uygun kayganlaştırıcılar kullanın, örneğin MISTER SIZE Bio Lubricant gibi su bazlı kayganlaştırıcılar, bunlar prezervatiflerle kullanım için de uygundur.

9. di̇kkat dağinikliğindan kaçinin

Dikkati uyarılmadan uzaklaştıran düşünceler ereksiyon sorunlarını destekleyebilir. Anda kalmaya çalışın. Dış stres, örneğin iş veya aile kaynaklı, bir neden olabilir.

10. Partnerinizle iletişim

Partnerinizle prezervatif kullanımıyla ilgili korkular veya belirsizlikler hakkında açık bir fikir alışverişinde bulunmak işleri daha rahat hale getirebilir. Endişeleriniz, sorunlarınız ve korkularınız hakkında açıkça konuşun, böylece her iki partner de birbirlerine daha iyi yanıt verebilir.

11. Yeterli pratik - prezervatifle mastürbasyon yapmak

Pratik yapmak mükemmelleştirir ve bu prezervatifler için de geçerlidir. Örneğin, ara sıra mastürbasyon yaparken prezervatif kullanabilirsiniz. Bu şekilde önceden pratik yapabilir ve prezervatifle seks hissine alışabilirsiniz. Seks yaptığınız zaman, prezervatife alışmış olacaksınız ve daha fazla sorun yaşamayacaksınız.

12. profesyonel yardim

Ereksiyon sorunları devam ederse, damar kireçlenmesi, hormonal bozukluklar veya sinir sorunları gibi organik nedenleri ekarte etmek için tıbbi bir muayene faydalı olabilir. Tüm ipuçları işe yaramazsa, olası psikolojik tıkanıklıkları gidermek için çift terapisi veya cinsel danışmanlık da yararlı olabilir. Prensip olarak, sertleşme bozukluğunun nedenlerinin prezervatifle bir ilgisi olması gerekmez:

Erektil disfonksiyonun diğer nedenleri

Sonuç

Fiziksel bir neden olmadığı sürece, doğru yaklaşım, biraz sabır ve rahatlama, sizin için doğru prezervatif boyutu ve biraz pratikle, ereksiyon sorunu yaşamadan prezervatif kullanımında kolayca ustalaşabilirsiniz. Prezervatifle seks, zevkli ve güvenli bir ilişki anlamına gelir.

Prezervatif ölçünüzden hala emin değilseniz, MISTER SIZE olarak size doğru ölçüyü bulana kadar risksiz test için Prezervatif Boyutlandırıcı, ölçüm uygulamamız veya 3 'lü küçük prezervatif paketleri gibi doğru ölçüm araçlarını da sunuyoruz.

Uygun prezervatifleri şimdi satın alın

Mister Size
Daha fazla makale

İlk kez seks yapmak: Güzelleştirmek için ipuçları ve bilgiler

Şimdi okuyun

İnci Endeksi nedir - ve prezervatifler neden iyidir!

Şimdi okuyun

Prezervatifleri doğru şekilde saklayın

Şimdi okuyun